Aktuális információk

első pillantásra

Megnyitását ünnepli a Wuppermann Hungary

Győr-Gönyű, Magyarország / Leverkusen, Németország, 2017. szeptember 22. – A Wuppermann-csoport ma ünnepli az új laposacél termékeket gyártó telephely hivatalos megnyitását a magyarországi Győr-Gönyű kikötőben. A 2015 májusában kiadott építési engedély óta több mint 110 millió euró értékű beruházási volumennel épített fel a családi acélvállalat a 100.000 m² nagyságú földterületen négy, kb. 33.000 m² összterületű gyártó- és logisztikai csarnokot. A létesítmény központi és legfontosabb része az évi 500.000 tonna acél feldolgozására képes csúcsmodern kombinált pácoló és tűzihorganyzó berendezés. A telephely jelenleg több mint 200 munkatársat foglalkoztat.

Kb. 500 vendéget vár az acélfeldolgozó a ma este, az új telephelyen megrendezésre kerülő ünnepélyes megnyitóra. A Wuppermann AG teljes igazgatótanácsa, a Wuppermann AG felügyelőbizottságának tagjai és részvényesei, valamint a Wuppermann Hungary Kft. két ügyvezetője, Mario Dorfer és Terry Flokstra mellett a magyar kormány képviseletében Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter helyettes, Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, Major Gábor, Gönyű Község polgármestere és Fekete Dávid, Győr város alpolgármestere, valamint ügyfelek, beszállítók és munkatársak is részt vesznek az ünnepségen.

„A mai napon nemcsak a magyarországi új gyárunk megnyitását, hanem a teljes Wuppermann-csoport egy stratégiai mérföldkövét is ünnepeljük. A Wuppermann Hungary-vel egyrészt vállalatként megerősítjük fő tevékenységünket – a melegen hengerelt szalagacél feldolgozást –, másrészt a kelet-európai telephely lehetővé teszi teljesen új piacok megnyitását, illetve ezen régiók már meglévő üzleti kapcsolatainak eredményesebb kiszolgálását” - mondja Dr. C. L. Theodor Wuppermann, a Wuppermann AG igazgatótanácsának szóvivője. „Továbbá a magyarországi telephelyen található csúcsmodern gyártóberendezéseinkkel a minőség új szintjére emeljük laposacél termékeinket, amelyből ügyfeleink is egyértelműen profitálnak.“

„llyen volumenű építkezés során nem minden halad mindig a terv szerint. A két építtető, a Wuppermann és az állami konzorcium részben több mint 700 dolgozóval volt a helyszínen. Ezt először is meg kellett szervezni. Ugyanakkor már 2016 októberében, kevesebb mint másfél évvel az építési engedély kiadását követően le tudtuk gyártani az első pácolt tekercsünket” - mondja Mario Dorfer, a Wuppermann Hungary ügyvezető igazgatója.

A Wuppermann-csoport Magyarországon két fontos partner támogatását is élvezi. Röviddel a 2015. májusi alapkőletételt követően az acélból és nemvasfémekből készült speciális profilok és szerelvények vezető gyártója, a Welser állt a Wuppermann Hungary mellé. Az acélipar két nagy múltra visszatekintő, család tulajdonú vállalata között létrejött szerződésekkel egyrészt a Wuppermann Hungary-ből a Welser Profile Beteiligungs GmbH 25,1 %-os részesedést szerzett, másrészt pedig a Welser Profile Austria GmbH nagy mennyiségű pácolt és horganyzott hasított szalag vásárlását vállalta. 2016 elején a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD – European Bank for Reconstruction and Development) következett a magyar jog szerinti 20%-os részesedéssel rendelkező részvényesként.
Végezetül Terry Flokstra ügyvezető igazgató: „A szak- és vezető személyzet megtalálása Magyarországon ugyanolyan nehéz, mint más telephelyeinken. Szerencsére idejében sikerült betölteni a fontos kulcspozíciókat, és jelenleg nagyszerű csapatunk van a magyar telephelyen, mely nagy elhivatottsággal teljesíti feladatát. Ezért mi, az ügyvezetés és a csoport igazgatótanácsa nagyon hálásak vagyunk.”
 

Megkezdte működését a magyarországi Wuppermann-üzem

Leverkusen / Hannover, 2016. október 25. – Míg Hannoverben éppen megnyitotta kapuit az idei EuroBLECH lemezipari vásár, a Wuppermann Hungary Kft.-nél, a laposacél termékeket gyártó új magyarországi üzemben már megkezdődött a pácolt, melegen hengerelt szalagok gyártása. A Győr-Gönyű kikötőben megépült üzemmel a Wuppermann családi vállalat 140 éves történetének legnagyobb beruházását valósította meg. A legmodernebb technológiát alkalmazó telephely pácoló- és tűzihorganyzó üzeme évi 500 000 tonna acélt dolgoz majd fel.

„Minden tudásunkat, tapasztalatunkat bevetettük az üzem építése, és különösképpen a melegen hengerelt, pácolt és tűzihorganyzott szalagok termékcsaládjának fejlesztése során. Az eredmény párját ritkítja egész Európában” – nyilatkozta Carl Swoboda, a lapos és hengeres acéltermékek értékesítési területének ügyvezetője. „Az EuroBLECH kiállítással egyidejűleg megkezdődik Magyarországon az első pácolt anyaggal a tesztelési és üzembevételi szakasz. November végén beindítjuk az első horganyzott acélszalag gyártását. A termelést fokozatosan növeljük.”

Az új magyarországi hasító soron már az augusztus végi tesztelés során elkészült az első lemeztekercs. „A judenburgi és altmünsteri (ausztriai) Wuppermann-telephelyek jövőbeli biztonságos ellátását szolgáló hasított szalagok első darabjait részben már sikeresen feldolgoztuk, így a próbaüzemnek már semmi sem állhat útjába” – nyilatkozta Mario Dorfer, a magyarországi telephely két ügyvezetőjének egyike.
 
2017. január elején végül megkezdődik a „WProtect” fólia bevonatos melegen hengerelt szalag magyarországi gyártása is. Ez egy olyan szalagacél, amelyet cinkréteg és külön ráolvasztott, nagy teljesítményű fólia véd. A poliolefin fólia közvetlenül a horganyzás után kerül az acélszalag mindkét oldalára.

„Ez első hallásra talán egyszerűnek tűnik, de valójában rendkívül összetett folyamatról van szó, amelynek során a szalaghőmérséklet és az érintkezési nyomás optimális kombinációja lehetővé teszi a fólia és a horganyzott acél kiváló vegyi és mechanikai kapcsolódását” – fejtette ki Dorfer. „A WProtect gyakorlatilag minden, nedvesség, mechanikus súrlódás és vegyi anyag okozta korróziós hatásnak ellenáll. A szennyvíztechnikában évtizedeken át tartó sikeres alkalmazása is bizonyítja optimális korrózióálló tulajdonságát”.

A Wuppermann Hungary jelenleg több mint 100 munkatársat foglalkoztat. A teljes kapacitással működő üzemben a tervek szerint kereken 200-ra nő majd a dolgozók száma.

A 100 000 m²-es ingatlanon négy gyártó- és logisztikai csarnok létesült, összesen 32 000 m² alapterületen. A gyártóüzem felépítésével a helyi csapat lélegzetelállító számokkal büszkélkedhet:

  • Kb. 400 000 m3 -nyi talajfeltöltés. Ez mintegy 36 000 billenő platós teherautónak felel meg.
  • 14 000 m3 beton feldolgozása. Ez kb. 400 családi háznak felel meg.
  • 7 000 tonna acél felhasználása. Ezzel a mennyiséggel 2½-szer meg lehetne építeni a leverkuseni Bayarena stadiont.
  • A szalaghorganyzó berendezés 3 200 tonnát nyom. Ez 1600 Audi Q7 tömegének felel meg.

A telephely hivatalos megnyitására előreláthatólag 2017 szeptemberében kerül sor.


A Wuppermann és a Welser egyesíti erejét

Moerdijk, Hollandia, 2015. május 26. – A Wuppermann nyilvánosságra hozza a Welserrel kötött partnerségi megállapodás aláírását. A két tradicionális acélipari családi vállalat szerződéskötésével a Welser Profile Beteiligungs GmbH 25,1 %-os részesedést szerez a Wuppermann Hungary Kft.-ben (WH), egyúttal a Welser Profile Austria GmbH nagy mennyiségű tűzihorganyzott acélszalagnak a WH-tól való beszerzésére vállal garanciát. Valamennyi szerződés még versenyjogi jóváhagyásra vár.

 „Már hosszú évek óta sikeresen dolgozunk együtt a Welserrel, és nagyon örülünk, hogy ezt az együttműködést most még jobban megerősíthetjük azáltal, hogy a Welser részesedést szerez a Wuppermann Hungary Kft.-ben. “Tradicionális családi vállalkozásként mind a Wuppermann, mind a Welser hosszú távú és hatékony partnerségi kapcsolatra törekszik“, jelentette ki Dr. C. L. Theodor Wuppermann, a Wuppermann AG. igazgatóságának pénzügyekért felelős tagja, igazgatósági szóvivő. 

„Örömmel várjuk, hogy 2016 közepén a Wuppermann Hungary Kft. megkezdje a termelést, és útnak induljanak az első szállítmányok. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés mindannyiunknak előnyös lesz, és csúcsminőségű termékeket tudunk kínálni az acélpiacon“ - tette hozzá KR Ing. Helmut Welser, a Welser Profile Beteiligungs GmbH ügyvezetője.

 2015. április 29-én tették le a Wuppermann-csoport új magyarországi telephelyének alapkövét. A közel 100 millió eurós beruházással megvalósuló korszerű pácoló és tűzihorganyzó üzem a tervek szerint 2016 közepén kezdi meg működését, és 500.000 tonna acél feldolgozására lesz alkalmas. 


Jó alapokra lehet építkezni

Győr-Gönyű, Magyarország / Leverkusen, Németország, 2015. április 29. A Wuppermann-csoport ma ünnepli új magyarországi üzemének alapkőletételét a Győr-Gönyű Kikötőben. Közel 100 millió eurós fejlesztéssel az acélipari vállalat korszerű pácoló és tűzihorganyzó létesítmény beindítását tervezi Magyarországon. Az üzem 2016 közepétől 500.000 tonna acél feldolgozására lehet alkalmas, és teljes kapacitás mellett a Wuppermann Hungary Kft. (WH) közel 200 dolgozót foglalkoztat majd.

A Wuppermann-csoport igazgatóságának tagjai, Dr. C. L. Theodor Wuppermann és Dr.-Ing. C. Peter Jongenburger, a Wuppermann AG felügyelőbizottságának tagjai, Prof. Dr.-Ing. Carl-Dieter Wuppermann, Martin Wuppermann és Dr. Gustav Theodor Wuppermann mint tiszteletbeli tag, valamint az új telephely ügyvezetői, Mario Dorfer és Terry Flokstra mellett Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár és a térség országgyűlési képviselője, Dr. Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár, valamint Major Gábor, Gönyű község polgármestere vesznek részt a rendezvényen.

"Csak jó alapokra lehet építeni. Az alapkőletétellel ma az építkezés közelgő megkezdését ünnepeljük. A Wuppermann és a magyar kormány közti együttműködés a terület bérleti szerződésének aláírása óta stabil alapokon áll. Külön szeretnénk Kara Ákos államtitkár úrnak megköszönni az elmúlt hónapokban tanúsított személyes közreműködését" - nyilatkozta Dr. Wuppermann, a pénzügyi területért felelős igazgatósági tag, egyben az igazgatóság szóvivője. 

Mario Dorfer, a WH ügyvezetője hozzátette: "Magyarországon nagyon tapasztalt szaktervező csapatot bíztunk meg, amely a Wuppermann projektcsapatával különösen jól kiegészíti egymást. Mi, a Wuppermann-csoport igazgatósága és felügyelőbizottsága, valamint a WH ügyvezetése szeretnénk ma minden résztvevőnek megköszönni a kiváló együttműködést. Örömmel várjuk a jövőbeli közös feladatokat, így különösen Európa legmodernebb pácoló és tűzihorganyzó berendezésének üzembevételét.“

Miután a Wuppermann 2014. május 15. napján aláírta az új magyarországi ingatlan bérleti szerződését, magyar részről is megkezdődhet a tervezett infrastruktúra-fejlesztés. Ez a kikötő és a rakpart kiépítését, a talajfeltöltést és a vasúti sínek megépítését foglalja magában. Június közepén a Wuppermann megbízást adott az SMS Siemag cégnek melegen hengerelt széles acélszalagok pácolására és tűzihorganyzására szolgáló berendezés szállítására.

A Wuppermann-csoport a 80 000 m² területű ingatlanon négy, összesen 32.000 m² alapterületű gyártó- és logisztikai csarnokot épít, így biztosítva a Wuppermann Bandstahl GmbH állandó ügyfeleinek folyamatos kiszolgálását. Ahogy 2014-ben már bejelentettük, az ausztriai Linzben működő Wuppermann-telephelyet a voestalpine Stahl GmbH céggel kötött bérleti és szállítási szerződések lejárta miatt be kell zárni. Az új gyár a Wuppermann Ausztriában, Altmünsterben és Judenburgban lévő üzemeit is hivatott ellátni.


A Wuppermann korszerű pácoló és tűzihorganyzó gyártósort rendel az SMS Siemagtól

2014. július 10., Düsseldorf – Komplett acélfeldolgozó rendszer egy kézből. A Wuppermann korszerű pácoló és tűzihorganyzó gyártósort rendel az SMS Siemagtól.

Az acélfeldolgozásban már több mint 140 éves tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás, a Wuppermann-csoport, június végén melegen hengerelt széles acélszalagok pácolására és tűzihorganyzására szolgáló berendezést rendelt meg a SMS Siemagnál  a Magyarországon a Győr-Gönyű Kikötő területén létesülő új üzeme számára. Az SMS Siemag szállítja a komplett gyártósort a gépegységgel, a technológiával, az elektronikával és automatikával együtt.  „Már több évtizedes múltra tekint vissza az együttműködésünk az SMS Siemaggal, és örömünkre szolgál, hogy folytathatjuk a közös munkát“ - mondta el Dr. Carl Ludwig Theodor Wuppermann, a Wuppermann pénzügyekért felelős elnöke és elnökségi szóvivője a szerződés aláírása alkalmából a németországi Leverkusenben. „Már a Wuppermann Moerdijkban, Hollandiában működő első melegen hengerelt széles acélszalagok pácolására és tűzihorganyzására szolgáló gyártósorának sikeres fejlesztése és üzembe helyezése is mi a nevünkhöz fűződik.  Örülünk a további együttműködésnek, és a lehetőségnek, hogy egy ilyen, a legmagasabb műszaki színvonalat képviselő új üzemet létesíthetünk“ - tette hozzá Michael Cottin, az SMS Siemag acélszalag-feldolgozó berendezésekért felelős ügyvezető alelnöke.

Az új gyártóberendezés 2016-ban kezdi meg működését, és évente mintegy 500.000 tonna acél feldolgozására alkalmas 400 és 1.650 mm közötti szalagszélességben, illetve 1,0 és 6,0 mm közötti anyagvastagságban. A galvanizálósor 150 méter/perc sebességgel működik, a belépési és a kilépési pontokon akár a percenkénti 220 métert is eléri.

„Az SMS Siemag mellett egyrészt az szól, hogy a számos nagyteljesítményű részegységből álló teljes gyártósort egy helyről kapjuk, másrészről pedig nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező üzemeltetőként a Wuppermann is bekapcsolódhatott sokéves technológiai know-how-jával a projekttervezésbe. A gyártóberendezés mind technológiai, mind környezetvédelmi szempontból a legkorszerűbb lesz- jelentették ki a Wuppermann-csoportnál -, így nem adódhatnak kapcsolódási problémák a folyamatokban, a berendezés az üzembe helyezést követő rövid bejáratási időszak után teljes kapacitással működhet.” „Emellett a komplett pácoló- és horganyzóberendezések gyártásában szerzett nagy tapasztalat győzött meg bennünket - folytatták. - A gyártóberendezés megtervezése és előállítása mellett a SMS Siemag a gépek felállítását és üzembe helyezését is támogatja.”

Az új gyártósoron a melegen hengerelt lemezt a reve eltávolítása céljából pácolják, felhevítik a megfelelő tűzihorganyzási hőmérsékletre, galvanizálják, dresszírozzák és utókezelik, ami az anyagnak hosszú távú korrózió elleni védelmet, megfelelő külső megjelenést és megnövelt mechanikai terhelhetőséget biztosít. Az úgynevezett „Heat-to-Coat“-eljárást kiemelkedő gazdaságosság jellemzi annak köszönhetően, hogy valamennyi folyamat egy berendezésen belül zajlik. A Wuppermann a tűzihorganyzott széles és hasított szalagot Európa-szerte, sőt még az Egyesült Államokba is szállítja vevőinek hajón, vasúton és közúton. A horganyzott meleglemez fő felhasználási területe az autóipar és az építőipar, továbbá a vasalástechnika, a csőgyártás és az alkatrészgyártás. Lehetőség van a horganyzási művelet kihagyásával csak pácolt és olajozott anyag előállítására is.

Az SMS Siemagról: Az SMS Siemag AG az SMS Holding GmbH irányítása mellett a nemzetközi acélipari, színes- és könnyűfémipari gépek és berendezések gyártására szakosodott vállalatokból álló SMS-csoport tagja. Több mint 13.800 munkatársával világszerte összesen 3,5 milliárd euró éves forgalmat ér el.


A Wuppermann új gyárat épít Magyarországon

2014. május 15., Leverkusen – A Wuppermann-csoport a mai napon aláírta a földhasználati szerződést a magyarországi Győr-Gönyű Kikötőben lévő területre. A tervek szerint 2016 közepén kezdi meg itt a működését egy kombinált pácoló és tűzihorganyzó gyár. A családi vállalkozás ezzel zökkenőmentes átmenetet biztosít a Wuppermann Bandstahl GmbH állandó vevői számára, mivel a linzi telephelyen található tűzihorganyzó üzemüket a voestalpine Stahl GmbH-val kötött bérleti és szállítási szerződések lejárta miatt 2016 végével be kell zárniuk. Az új magyarországi üzem emellett a Wuppermann Altmünsterben és Judenburgban működő osztrák üzemeit is ellátja majd.

A Wuppermann-csoport mintegy 100 millió eurós beruházásával a 80.000m²-es telephelyen összesen 32.000 m2 alapterületen négy gyártó- és logisztikai csarnok létesül közúti, vasúti és vízi szállítást lehetővé tevő trimodális közlekedési kapcsolattal. Az újonnan alapított Wuppermann Hungary Kft. a Wuppermann AG holdingcég irányítása alatt a vállalatcsoport laposacél-üzletágához tartozik, és 200 munkatársat foglalkoztat majd.

Dr. Carl Ludwig Theodor Wuppermann, a Wuppermann pénzügyekért felelős elnöke és elnökségi szóvivője kijelentette: „Családi vállalatként nem rövid távú haszonszerzésre, hanem folytonosságra törekszünk. Az új magyarországi gyárunk megépítésével a vállalat 140 éves történetének legnagyobb beruházásába fogtunk bele. Meggyőződésünk, hogy ezzel a lépéssel vevőink hosszú távú optimális ellátását tudjuk biztosítani.“

Dr.-Ing. Peter Jongenburger, a Wuppermann laposacél termékek üzletágért felelős elnöke hozzátette: „Új magyarországi telephelyünk a legmagasabb műszaki színvonalon fog termelni. Örömömre szolgál, hogy a már meglevő üzemeinkben szerzett sokéves tapasztalatot hasznosítani tudjuk az üzem megépítésében, és ezáltal tovább javíthatjuk a gyártási folyamatokat és a vevőink kiszolgálását.“

A Wuppermann a laposacél üzletágban melegen hengerelt acélszalagból pácolással, tűzihorganyzással, hasítással és hideg utánhengerléssel az egyedi vevői igényeknek megfelelően méretre vágott félkész terméket állít elő. A vevőkört az autóipar és az építőipar, valamint a vasalástechnika és a silóépítés alkotja. A saját csőgyártáshoz és alkatrészgyártáshoz is szállítanak speciális hasított acélszalagot.

Kapcsolat

Wuppermann Hungary Kft.
Győr-Gönyű Kikötő
9071 Gönyű, 098/2 hrsz.

+36 96 544 711
hungary(at)wuppermann.com

www.wuppermann.hu