A Wuppermann új kutatási és fejlesztési kompetenciaközpontot nyit Magyarországon

A Wuppermann Csoport, Európa egyik legnagyobb független szalaghorganyzó vállalata 2022. november 28-án, hétfőn hivatalosan is megnyitotta új kutatás-fejlesztési kompetenciaközpontját Gönyűn. Az új K+F kompetenciaközpont többek között egy modern pásztázó elektronmikroszkóppal és korróziós laboratóriummal van felszerelve. Ezzel a Wuppermann csoport tovább bővíti szakértelmét a metallográfia, a mikroterületi analitika, valamint a korrózióelemzés és -szimuláció területén. A Wuppermann most még gyorsabban tudja elvégezni a minőségbiztosítási elemzéseket közvetlenül a gyártás helyszínén, mint korábban, mind az alapanyag, mind a horganyzott szalag esetében. Az új berendezések további betekintést nyújtanak a termékek és anyagok vizsgálatába. A Wuppermann emellett a folyamattechnológiai és optimalizálási know-how-t is egyesíti: "Maximális korrózióvédelem a legalacsonyabb CO2-kibocsátás mellett - ez a mi igényünk, és ezt szem előtt tartva folyamatosan fejlesztjük folyamatainkat. A horganyzás mellett egyre inkább előtérbe kerül az energiahatékonyság, az energiafelhasználás optimalizálása és a megújuló energiák. Az új K+F központtal a helyszínen rendelkezünk a szükséges technológiai feltételekkel és szakképzett munkatársakkal" - mondta Mario Dorfer, a Wuppermann Hungary kft. ügyvezető igazgatója. "Alig várom, hogy a legmodernebb technológiának köszönhetően a lehetőségek széles skálája álljon rendelkezésünkre, és hogy a Wuppermann csoporton belüli technológiai tapasztalatcsere tovább bővüljön ebből a kompetencia központból" - tette hozzá Philipp Weilguni, akit a megnyitón a kompetencia központ vezetőjeként mutattak be. A látogatók egy túra során betekintést nyerhettek a pásztázó elektronmikroszkóp és a korróziós laboratórium lehetőségeibe, amelyek segítségével szimulálni lehet a különböző horganyzott termékek korróziós viselkedését.

A Wuppermann csoportról
A Wuppermann csoport egy közepes méretű családi vállalkozás, amely a németországi Leverkusenben található, és 150 éve foglalkozik sikeresen acélfeldolgozással. Termékportfóliójába tartoznak a felületkezelt lapos termékek, csövek és acélból készült csőalkatrészek a gépipar, a bútoripar, az élelmiszeripar, a csomagolóipar, az autóipar, az építőipar, a napenergia-ipar, valamint a víz- és szennyvíztechnológia számára. A Wuppermann csoport jelenleg öt gyártóüzemmel és több mint 800 alkalmazottal rendelkezik. A Wuppermann-csoport 2021-ben mintegy 925 millió eurós forgalmat ért el. További információért kérjük, látogasson el a https://www.wuppermann.com/hu/ weboldalra.