A Wuppermann a 150. évfordulóját ünnepli

Leverkusen, 2022.06.30. - A Wuppermann csoport ma ünnepli fennállásának 150. évfordulóját. Minden 1872. június 30-án kezdődött Düsseldorfban. Heinrich Theodor Wuppermann itt alapította meg a Wuppermann vállalatot egy olvasztókemencével. 150 évvel a vállalat alapítása után a Wuppermann csoport Európa egyik legnagyobb tűzihorganyzott melegen hengerelt szalaggyártója, a kiváló minőségű acélból készült csövek és profilok jelentős gyártója. "Legmagasabb korrózióvédelem a legalacsonyabb CO2-kibocsátás mellett" - ez a Wuppermann csoport mottója.

A vállalatcsoport székhelye Leverkusenben található. Amikor Heinrich Theodor Wuppermann 1907-ben meghalt, fiai vették át az üzletet, és a Wuppermann családi vállalkozássá vált. A vállalat az iparosodással együtt nőtt, a két világháború és a gazdasági világválság azonban rányomta bélyegét. Ennek ellenére 1972-re a kis kovácsműhely Nyugat-Európa egyik legnagyobb acélhengerlő vállalatává vált. A növekedés csak az 1980-as évek eleji acélválság idején állt meg: a Wuppermann kénytelen volt eladni a leverkuseni hengerművét. Az új tulajdonos számára akkoriban az volt a feltétel, hogy az üzemben a munkahelyek megmaradjanak. A szerződést tehát nem a legmagasabb ajánlatot tevőnek ítélték oda, hanem annak, aki az ott dolgozók további foglalkoztatásának lehetőségét kínálta. Két év után azonban az új tulajdonos bezárta a gyárat. Azokból a vállalatokból, melyek nem a hengerműhöz tartoztak, alakult ki a mai Wuppermann-csoport. A csoport ismét növekedni kezdett, az 1980-as és 1990-es években új üzemeket alapított Ausztriában, ahol a Wuppermann újfajta felületkezelési eljárást vezetett be a melegen hengerelt acélszalagok feldolgozásában. Ezt további gyáralapítások követték: Hollandiában (2000), Lengyelországban (2011) és Magyarországon (2017).

"Középméretű családi vállalkozásunk 150 éve követi a hosszú távú és következetes értékteremtés stratégiáját. Az elmúlt évek során tisztán acélfeldolgozóból a korrózióvédelem területén innovációs vezetővé és a fenntarthatóság területén úttörővé váltunk. Ezen túlmenően a Wuppermann a 2021-es évet a vállalat alapítása óta a legsikeresebb pénzügyi évként zárta. Ez volt a legjobb kezdés a jubileumi évünknek, amit csak kívánhattunk volna" - magyarázza Johannes Nonn, a Wuppermann AG igazgatótanácsának szóvivője.

Dr. C. L. Theodor Wuppermann, a Wuppermann AG felügyelőbizottságának jelenlegi elnöke hozzátette: "Ebben az évben másfél évszázados cégtörténetre tekintünk vissza. Egy ilyen hosszú időszakot rengeteg változás jellemez. Az alapelvek azonban, amelyek a vállalatot alapítása óta kísérik, mindig ugyanazok maradtak. Ez alatt a termékeink magas minőségi követelményeit, a munkavállalóink iránti felelősségtudatot, valamint a hosszú távú vállalkozói és társadalmi gondolkodást értjük. Mi a felügyelőbizottságban és a családban további izgalmas üzleti évek elé nézünk. A 2025-re kitűzött CO2-semleges termelésre vonatkozó célt a Wuppermann történetének következő fontos mérföldkövének tekintjük.